The Green Man


The Green Man is een mythische figuur die, vanaf de 11de eeuw, vooral in Engeland en Ierland is te vinden. The Green Man is het oermodel van de natuurmens en een modern symbool geworden van natuurbehoud. Terug naar de natuur, de kreet die al in de Renaissance klonk vanuit de behoefte om de natuur in ere te herstellen en eenvoudiger te gaan leven, is nog steeds niet uitgeklonken, en nu, meer dan ooit, hebben we behoefte aan een opwaardering van wat de natuur voor ons mensen betekent. The Green Man weet er alles van. Zijn door gebladerte omgeven gezicht doet denken aan afbeeldingen van de Griekse Goden Pan en Bacchus, oerbeelden van 'natuurlijke wildheid', zo ver verwijderd van onze beschaving waarin de natuur nauwelijks meer een rol speelt, en zeker niet wild meer is.

The Green Man in het moderne leven is niet altijd even duidelijk te herkennen. Net als zoveel andere dingen is de kennis van The Green Man ondergesneeuwd in een maatschappij die meer op kunstmatige manieren van leven is ingesteld. Instanties als Natuurmonumenten en het Wereld Natuur Fonds die zich sterk maken voor de natuur en het behoud hiervan zijn in feite afgezanten van The Green Man.

Bij Hoveniersbedrijf Kevin van 't Veld realiseren we ons, dat we onderdeel zijn van de natuur, en dat de groene wereld niet iets is waar we straffeloos aan voorbij kunnen lopen. Wij zien The Green Man als het symbool van ons vermogen om met onze omgeving in wisselwerking te treden, van onze verantwoording om alleen te nemen wat nodig is om te overleven en ons bewust te maken dat we niet de heerser over de natuur zijn, maar gelijkwaardige partners in het grootse, levende ecosysteem, dat onze aarde is.

Ons streven is om deze filosofie in de uitvoering van onze werkzaamheden tot uiting te brengen.
Hoveniersbedrijf Kevin van 't Veld 'The Green Man'.
Hoveniersbedrijf Kevin van 't Veld
Copyright 2010-2024
KvK 30252528
Contact
Beheer
Deze website is ontwikkeld door Romilan ICT